Blog 

Wat doe ik als fotograaf?

Wat doe ik als Fotograaf, Blog

Bruiloft Jord & Hanny


Trouwen in Grootschermer, Grootschermer ligt in Noord Holland (gemeente Alkmaar).
Van 's ochtends 9:00u tot 's avonds 01:00u was ik erbij.

De dagen voor de bruiloft


Ik begon de dagen ervoor met de voorbereidingen. Denk hierbij aan:
-  het vullen van mijn cameratas, lenzen ( de Nikon 50mm en de Tamron 24 - 70mm gaan altijd mee)  , SD kaartjes, batterijen/accu's, flitsers (oa ringflitser, speedlight), statief, 2de body, spullen om mijn camera en lenzen te reinigen, waterflesje, plastic tasje en mijn visitekaartjes ; )
- Ik doe altijd onderzoek naar de locatie om idee├źn op te doen. 
- aantal keren het draaiboek doornemen.
- goed communiceren met het bruidspaar en ceremoniemeester 
- de weersvoorspellingen volgen
- ook belangrijk wat doe ik aan. Ik kies altijd voor iets netjes maar niet opvallend. Ik wil geen stoorfactor zijn.

Ochtend, de dag van de bruiloft.


Vroeg opgestaan om op mijn gemak de laatste puntjes op de i te zetten. Na een goed ontbijt en een heerlijk bakje koffie spullen pakken en de auto in, richting Grootschermer. Eenmaal aangekomen de spullen uitladen en daarna meteen aan het werk. De eerste foto's waren van de make-up en het aankleden van de prachtige bruidsjurk. Ondertussen een paar keer heen en weer rennen van de bruid naar de bruidegom. In dit geval viel het mee, er zaten 2 huizen tussen. Wat zagen ze er prachtig uit!
Ongeveer 2 uur later gingen de bruid en bruidegom en ook de 3 bruidsmeisjes,  in een bootje naar de locatie voor de fotoshoot. Het was prachtig weer en de locatie was schitterend. De shoot gedaan en terug naar de visite. 

Middag


Het bruidspaar stapten het bootje weer in, richting de kerk. Ik ging nu niet mee het bootje in zodat ik vanaf de kade wat foto's kon maken van de familie en van het bruidspaar. Er hing een hele gezellige en ontspannen sfeer wat je ook terug kan zien op de foto's. We gingen de kerk in waar de dienst werd volbracht.
Er werd veel gelachen en af en toe een traantje weggepinkt. Als fotograaf wil je alles op een zo'n onopvallende manier op de foto zetten. Dit betekent goed om je heen kijken, diverse plekjes uitzoeken en zorgen dat je geen moment mist! Na de dienst met z'n allen naar het Genot van Grootschermer, een gezellig restaurant. Een mooie plek om de familie en vrienden op de foto te zetten samen met het bruidspaar. 
Hier werd de prachtige maar vooral heerlijke bruidstaart genuttigd.

Avond


Het diner met aansluitend het feest.
Het moeilijke was dat het feest binnen en buiten afspeelde. Dit betekende dat ik veel instellingen van de camera moest veranderen en dat je veel moet schakelen tussen het bruidspaar en de gasten. Je wilt hierbij niet teveel flitsen omdat je geen storende factor wilt zijn. Na heerlijk te hebben gegeten, gelachen en gedronken op naar de feestzaal.  Er werd veel gedanst en genoten van familie en vrienden.
Kortom, het was een ontzettende leuke maar vooral gezellige dag!

De dagen erna:

- foto's selecteren
- de geselecteerde foto's bewerken
- fotoalbum maken

En dan het moment van overhandiging van de foto's en het album.

Jord en Hanny, ik wens jullie veel liefde toe!
Bedankt dat ik jullie dag op de foto heb mogen zetten.


Bruiloft reportage Fotograaf